Esiintyvä ryhmä

Kuva: Pasi Hakala / StudioVarjo

Jyväskylän Flamencoyhdistyksen esiintyvä ryhmä Flamante on toiminut jo useita vuosia. Ryhmä harjoittelee ammattimaisesti ja sillä on vankka esiintymiskokemus. Yhdistyksen omien näytösten ohella ryhmä ja/tai sen tanssijat ovat esiintynyt mm. Jyväskylän Kesässä sekä Helsingin ja Tampereen Flamencoviikoilla. Avoimien tapahtumien lisäksi ryhmä on esiintynyt lukuisissa yksityistilaisuuksissa. Helsinkiläinen flamencotanssija ja koreografi Erika Alajärvi valmisti Flamantelle tanssiteoksen Women in me, joka kantaesitettiin Huoneteatterilla toukokuussa 2014.

Esiintyvän ryhmän tanssijat ovat kaikki pitkän linjan flamencoharrastajia, jotka ovat opiskelleet flamencoa niin Espanjassa kuin Suomessakin. Viime vuosien ajan ryhmän jäsenet ovat määrätietoisesti kouluttautuneet suomalaisten flamencoammattilaisten ja espanjalaisten huippuopettajien johdolla.

Ryhmän ohjelmistossa on sekä perinteistä flamencotanssia että nykyflamencoa. Esitysten koreografiat ovat pääosin ryhmän omia, mutta mukana on myös muiden suomalaisten flamencokoreografien teoksia. Ohjelmisto rakentuu erilaisille flamencon tyylilajeille, ”paloille”, jotka liikkuvat tunneilmaisultaan melankoliasta voimaan ja surumielisyydestä riehakkaaseen iloon. Ryhmä pyrkii esityksissään tulkitsemaan flamencomusiikkia tavalla, joka ilmaisee tarkasti flamencon erilaisten lajien tunnelmaa. Ohjelmiston monipuolisuus mahdollistaakin hyvin moninaisten esitysten koostamisen.

Jyväskylän Kesä 2012

Katso Flamanten videotallenne.

2019 Jyväskylän Flamencoyhdistys ry | Yhteistyössä: Yhteisöagentti.

Ylös ↑