Opettajat

Minna Juntunen

Kuva: Pasi Hakala / StudioVarjo

Minna Juntunen on Jyväskylän Flamencoyhdistyksen oma kasvatti, joka aloitti flamenco-opintonsa vuonna 1998 Leena Mikkolan ja Leena Järvisen opissa. Vuosien 2001–2002 vaihteessa Juntunen vietti Espanjassa Málagan seudulla viisi kuukautta opiskellen flamencoa ja espanjan kieltä, minkä lisäksi hän on opiskellut flamencoa monilla muilla suomalaisten ja espanjalaisten opettajien tiiviskursseilla niin Suomessa kuin Espanjassakin.

Opetustyönsä Jyväskylän Flamencoyhdistyksessä Juntunen aloitti vuonna 2003 keskittyen aluksi alkeisopetukseen. Viime vuosina hän on opettanut yhdistyksessä kaikkia tasoja aina alkeistasosta edistyneisiin asti ja tehnyt lukuisia koreografioita sekä itselle että muille eritasoisille tanssijoille. Lisäksi hän on pitänyt lyhytkursseja mm. Jyväskylän Yliopistoliikunnalla ja Keuruun kansalaisopistossa sekä toiminut tanssinopettajan sijaisena Jyväskylän ammattiopistossa. Opetustyössään Juntusen sydäntä lähellä ovat erityisesti rytmi- ja koordinaatioharjoitukset.

Heti ensimmäisistä flamencovuosistaan lähtien Juntunen on toiminut aktiivisesti Jyväskylän Flamencoyhdistyksen hallituksessa eri tehtävissä. Opetus- ja yhdistystyön ohella Juntunen tanssii Jyväskylän Flamencoyhdistyksen esiintyvässä ryhmässä Flamantessa. Flamanten esiintymisten ja yhdistyksen omien näytösten lisäksi Juntunen on esiintynyt myös isommissa produktioissa, kuten Huoneteatterin kanssa yhteistyössä tehdyssä Bernarda Alban talo -näytelmässä (2003) sekä Järvisen & Mikkolan kokoillan tanssiteoksessa Naisen ääni (2007).

Leena Järvinen

Kuva: Pasi Hakala / StudioVarjo

Leena Järvinen aloitti flamencoharrastuksen Jyväskylässä 1990-luvun alussa. Flamencon kiehtovuus vei syventämään tietoja ja taitoja sekä suomalaisten että espanjalaisten opettajien johdolla, ja lopulta halu tehdä enemmän niin tanssijana, koreografina kuin opettajana johti Jyväskylän Flamencoyhdistyksen perustamiseen kesällä 1996 yhdessä samanhenkisten harrastajien kanssa. Järvinen kuuluu yhdistyksen hallitukseen ja toimi sen puheenjohtajana vuosina 1999-2004.

Järvinen on opettanut yhdistyksen oppilaita vuodesta 1999 alkeistasolta edistyneisiin, ja hän on tehnyt lukuisia soolo- ja ryhmäkoreografioita oppilasnäytöksiin sekä yhdistyksen produktioihin (Naisen ääni, 2007 ja Bernarda Alban talo, 2003), joissa on toiminut myös tanssijana. Järvinen on osallistunut aktiivisesti yhdistyksen flamencotanssin opetussuunnitelman luomiseen ja  kehittämiseen yhdessä Leena Mikkolan, Minna Juntusen ja Petra Valveen kanssa.

Ennen siirtymistään yhdistyksen opettajaksi Leena Järvinen toimi tanssin tuntiopettajana jyväskyläläisessä Tanssikoulu Sarassa opetusaineinaan baletti, flamenco ja steppi (1992-2000).

”Liike pitää tuntea ja sen pitää tuntua!”

Enni Hietavala

2019 Jyväskylän Flamencoyhdistys ry | Yhteistyössä: Yhteisöagentti.

Ylös ↑