Yhdistys

Jyväskylän Flamencoyhdistys ry

Jyväskylän Flamencoyhdistys ry on perustettu heinäkuussa 1996. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja tukea flamencon harrastusta ja edistää flamencon tuntemusta. Yhdistykseen kuuluu noin 60 jäsentä, joista noin 40 harrastaa aktiivisesti flamencotanssia. 

Jyväskylän Flamencoyhdistys järjestää jäsenilleen säännöllistä flamenco-opetusta, joka perustuu yhdistyksen omaan opetussuunnitelmaan. Käytössä on yli 100 oppilaspaikkaa. Flamenco-opettajina yhdistyksessä toimivat tällä hetkellä Leena Järvinen ja Minna Juntunen, jotka ovat opiskelleet flamencoa Espanjassa ja Suomessa monien eri opettajien johdolla. Oman opetuksensa lisäksi yhdistys järjestää myös lyhytkursseja, joilla opettavat suomalaiset flamencoammattilaiset. Viimeisten vuosien aikana Jyväskylässä ovat vierailleet muun muassa tanssinopettajat Emilia Aho, Erika Alajärvi ja Katja Lundén ja Anu Silvennoinen. Yhdistys on järjestänyt myös flamencolaulukursseja, joilla ovat opettaneet Tove Djupsjöbacka, Anna Haaranen ja Juha Leino.

Tanssinopetuksen lisäksi Jyväskylän Flamencoyhdistys ry järjestää omia esityksiä ja näytöksiä. Näytösten järjestäminen kytkeytyy tiiviisti tanssinopetukseen, harrastajille tarjotaan mahdollisuus saada esiintymiskokemusta ja siten syventää oppimistaan. Esiintyvä ryhmä Flamante esiintyy myös muissa tanssinäytöksissä, erilaisissa kulttuuritapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa.

Jäsentoimintaan Jyväskylän Flamencoyhdistyksessä kuuluu myös yhdessäoloa, joka toteutuu erilaisissa illanvietoissa. Jäsentiedote, ”Llamada”, ilmestyy noin 5 kertaa vuodessa. 

2019 Jyväskylän Flamencoyhdistys ry | Yhteistyössä: Yhteisöagentti.

Ylös ↑