Tilausesitykset

Kuva: Pasi Hakala / StudioVarjo

Flamencoesitys sopii hyvin monenlaisiin tilanteisiin, kuten intiimiin yksityistilaisuuteen tai isoon yleisötapahtumaan, messuille, illanviettoihin, pikkujouluihin ja vaikkapa häihin. Kun haluat tarjota ystävällesi mieleenpainuvan syntymäpäivälahjan tai nostattaa asiakasiltasi tunnelmaa, flamencoesitys on siihen hyvä vaihtoehto. Flamenco toimii hyvin kutsuvierastilaisuuden kantavana teemana ja sen ympärille voi myös rakentaa esimerkiksi virkistyspäivän, johon esityksen ohella sisältyy flamenco-opetusta. Flamencotunti on hauska ohjelmanumero myös polttareissa!

Jyväskylän Flamencoyhdistyksen esiintyvällä ryhmällä on monipuolinen ohjelmisto ja hyvä näkemys siitä, millainen esitys sopii tilaisuuden tunnelmaan. Tilausesitykset suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa. Ryhmän kokoonpano ja esityksen kesto sovitaan tilaisuuden luonteen ja tilaajan toivomusten mukaan. Esityksen kesto voi vaihdella viidestä minuutista kokoillan esitykseen.

Tilausesitysten järjestäminen

Flamencoesityksen valmisteleminen etenee alla kuvatulla tavalla. Esityksien järjestämisestä vastaa Minna Juntunen, p. 050 596 3445, esiintymiset(a)flamencojyvaskyla.fi. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri teille sopivin esitys!

Esiintymissopimus. Jyväskylän Flamencoyhdistys tekee aina tilaajan kanssa esiintymissopimuksen, jossa sovitaan esityksen hinnasta, kestosta ja tanssijoiden määrästä, äänentoiston järjestämisestä, lattiasta ja mahdollisista muista järjestelyistä.

Mikäli tilaaja haluaa esitykseen live-musiikin, on esityksestä neuvoteltava hyvissä ajoin, jotta muusikoiden mukaantulo voidaan varmistaa. Nauhamusiikkia käytettäessä esiintyminen onnistuu usein lyhyelläkin sopimusajalla.

Kustannukset. Flamencoesitysten hinnat vaihtelevat 120 eurosta 1300 euroon. Hinta riippuu esityksen kestosta, tanssijoiden määrästä ja esiintymismatkaan kuluvasta kokonaisajasta. Pienelläkin kokoonpanolla onnistutaan rakentamaan kiinnostava kokonaisuus!

Mikäli esitys järjestetään Jyväskylän kaupunkialueen ulkopuolella, esiintymispalkkion lisäksi veloitetaan matkakorvaukset. Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla tanssimattojen kuljetuksesta ja äänentoiston järjestämisestä, niistä sovitaan aina erikseen.

Esiintymispaikka. Flamencoesitys mukautuu niin pieneen kuin suureenkin tilaan, jo 4–5 m2 riittää yhdelle tai kahdelle tanssijalle, mikäli yleisö ei sijoitu aivan alueen reunalle. Koska flamencossa rytmillä ja koputuksilla on tärkeä rooli, lattialla on merkitystä sille, millaista ohjelmistoa kannattaa suunnitella mihinkin tilaan. Ryhmä käy tutustumassa lattiaan etukäteen hyvissä ajoin, jotta se voidaan ottaa huomioon jo esiintymissopimusta tehtäessä. Puulattia toistaa äänet parhaiten, mutta ryhmä on tottunut esiintymään myös muilla alustoilla. Julkisten tilojen lattiat ovat usein liukkaita, jolloin alusta katetaan tanssimatoilla. Yhdistyksellä on omat matot, jotka sopimuksen mukaan voidaan järjestää paikalle ennen esitystä.

Äänentoisto. Flamencoesitystä varten tarvitaan tilaan riittävä äänentoisto ja CD-soitin. Äänentoistoa kokeillaan aina hyvissä ajoin ennen esityksen / tilaisuuden alkua. Yhdistyksellä ei ole omaa äänentoistolaitteistoa esiintymistä varten, mutta se voidaan tarvittaessa järjestää, tällöin tilaaja vastaa äänentoistosta syntyvistä kustannuksista.

2019 Jyväskylän Flamencoyhdistys ry | Yhteistyössä: Yhteisöagentti.

Ylös ↑